Τα μειωμένα επίπεδα των οιστρογόνων που παρατηρούνται με την εμμηνόπαυση μπορούν να προκαλέσουν ατροφία του επιθηλίου της ουρήθρας (του μικρού σωλήνα που επιτρέπει την αποβολή των ούρων από την ουροδόχο κύστη).

Επίσης, οι μύες που αποτελούν το πυελικό έδαφος, με την ηλικία χάνουν τη δύναμη τους, κατάσταση που ονομάζουμε χαλάρωση. Συνέπεια των ανωτέρω είναι ότι οι γυναίκες στο μέσο της ζωής τους έχουν αυξημένες πιθανότητες για εμφάνιση ακράτειας ούρων. Οι πιθανότητες αυξάνουν και με τον αριθμό των τοκετών, ιδιαίτερα εάν είναι κολπικοί. O τύπος ακράτεια από προσπάθεια, κατά την οποία το γέλιο, το φτέρνισμα, ο βήχας και ότι άλλο προκαλεί αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης οδηγεί στην απώλεια των ούρων φαίνεται να εμφανίζεται πιο συχνά την περίοδο κοντά στην εμμηνόπαυση αλλά σίγουρα δεν επιδεινώνεται από αυτή.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουν οι γυναίκες ότι η ακράτεια ούρων δεν είναι ένα σύμπτωμα που οφείλεται στην ηλικία και κατά συνέπεια να θεωρηθεί σαν φυσιολογικό επακόλουθο της γήρανσης, αλλά μπορεί να προληφθεί και να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά είτε με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή ή με την ενδεδειγμένη χειρουργική επέμβαση αναλόγως της αιτίας που την προκάλεσε.

Παράλληλα, η επιλογή των σωστών προϊόντων υγιεινής φροντίδας με φιλικό σχεδιασμό που προστατεύουν από ανεπιθύμητες διαρροές και οσμές, θα διασφαλίσουν μια καθημερινότητα χωρίς περιορισμούς!

Oι σερβιέτες ακράτειας Sani Lady έχουν σχεδιαστεί με βάση το Sensitive Concept, που συνδυάζει maximum απορροφητικότητα, ασφάλεια και προστασία, αλλά και μεγάλη φιλικότητα προς το δέρμα.

Με την ευγενική συμβολή του Χειρουργού Ουρολόγου – Ανδρολόγου Ασβέστη Χαράλαμπου Π.