Ενέργεια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την Τρίτη Ηλικία «Γράμμα στη Νέα Γενιά»

 

Το παραπάνω τηλεοπτικό προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της ενέργειας το 2014.

Η δράση “Γράμμα στη Νέα Γενιά” είχε στόχο να «στρέψει τα φώτα» και να τιμήσει την ώριμη ηλικία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων (01/10), δίνοντάς της την ευκαιρία να μοιραστεί τη γνώση και την πολύτιμη σοφία της με τη νεότερη γενιά. Επιπλέον, είχε στόχο την ουσιαστική βοήθεια σε άπορους ηλικιωμένους οι οποίοι μαστίζονται από την οικονομική κρίση.  Παράλληλα, σημαντική ήταν και η ευαισθητοποίηση των νέων για την «πολυτιμότητα» και την αξία της ώριμης ηλικίας στην Ελλάδα σήμερα, καθώς και η ενίσχυση του διαλόγου ανάμεσα στις δύο γενιές.

 

 

Λάβαμε πάνω από 1000 γράμματα απ΄ όλη τη χώρα, γράμματα κεντημένα πάνω σε αξίες που δε χάνονται. Αξίες Ελληνικές, ανώτερες από το χρόνο, που μας εμπνέουν όλους. Γράμματα αισιοδοξίας που προτρέπουν τους νέους να μη φύγουν από τη χώρα, να μην παραιτούνται, να συνεχίσουν να ονειρεύονται, να είναι πιο ανθρώπινοι και να έχουν «ψηλά» τις οικογενειακές αξίες, οι οποίες γίνονται πιο δυνατές σε δύσκολους καιρούς. Εκατοντάδες ήταν επίσης τα γράμματα ηλικιωμένων, που ζητούν περισσότερη προσοχή και αγάπη από τους γύρω τους, καθώς δεν έχουν πια την πολυτέλεια της «αναμονής». Τέλος, αρκετές ήταν και οι «συγγνώμες» που γράφτηκαν, για τη «σκυτάλη όλο λάθη» που πιστεύουν πως παρέδωσαν στα νιάτα, τα οποία εξαιτίας της  θεωρούν ότι υποφέρουν περισσότερο σήμερα.

Όλα τα κείμενα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα  www.sani-grammastineagenia.gr , στην οποία κλήθηκε η νέα γενιά να ψηφίσει. Οι νέοι διάβασαν όλα όσα οι παλιοί είχαν να τους πουν, ξεχωρίζοντας 134 γράμματα, που μίλησαν περισσότερο στην καρδιά τους. Έτσι, δημιουργήθηκε ένα ξεχωριστό λεύκωμα το οποίο διανεμήθηκε δωρεάν πανελλαδικά ως ένθετο σε γνωστή κυριακάτικη εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας.

Εκτός από την ηθική και ψυχολογική συνεισφορά, η δράση «Γράμμα στη Νέα Γενιά» είχε και σημαντική υλική συνεισφορά προς τους άπορους ηλικιωμένους, στηρίζοντας το έργο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.