Να θυμάστε ότι φροντίδα για κάποιον δεν σημαίνει μόνο το πλύσιμο και η διατροφή. Περιλαμβάνει και το χρόνο που περνάτε μαζί εσείς και ο ασθενής. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να διασφαλίσετε ότι θα περνάτε αντίστοιχα καλά και οι δύο.

Κάθε μέρα προσπαθήστε να βρείτε λίγο χρόνο για συζήτηση, ψυχαγωγία ή απλά ξεκούραση.

Βεβαιωθείτε ότι κάθε μέρα θα περιλαμβάνει ορισμένες δραστηριότητες που θα ικανοποιήσουν και τους δύο ανάλογα πάντα και με την κατάσταση του προσώπου που βρίσκεται υπό τη φροντίδα σας.

  • Μπορείτε να παρακολουθήσετε μια ταινία.
  • Να αναγνώσετε ένα βιβλίο.
  • Να επιλύσετε σταυρόλεξα ή ακόμα να παίξετε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.
  • Και αν η παρούσα κατάσταση του ασθενούς το επιτρέπει, να κάνετε μια βόλτα.

Τέτοιου είδους δραστηριότητες θα ενεργοποιήσουν το ενδιαφέρον του ασθενή και θα βοηθήσουν εσάς να μην μεταφράζετε την προσφορά σας σε καταναγκασμό και εγκλωβισμό.

Ένα άρρωστο άτομο, που μένει στο σπίτι, τις περισσότερες φορές  αισθάνεται ότι πρέπει να έχει την πλήρη προσοχή σας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να υπηρετείτε και να υλοποιείτε κατά γράμμα κάθε επιθυμία του.

Ενθαρρύνετε τον ίδιο να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα, εφ όσον η κατάστασή του το επιτρέπει.

Βεβαιωθείτε ειδικά για τα άτομα που πάσχουν από ακράτεια ούρων ότι αισθάνονται άνετα χρησιμοποιώντας πάνες ενηλίκων και άλλα προϊόντα ακράτειας, απορροφητικά και φιλικά προς το δέρμα, τα οποία εξουδετερώνουν τις δυσάρεστες οσμές. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί το συναίσθημα ντροπής, που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Oι πάνες ακράτειας και όλα τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας Sani έχουν σχεδιαστεί με βάση το Sensitive Concept, που συνδυάζει maximum απορροφητικότητα, ασφάλεια και προστασία, αλλά και μεγάλη φιλικότητα προς το δέρμα.