Η φροντίδα ενός ηλικιωμένου ανθρώπου δεν αφορά μόνο στην καθαριότητα και στη σίτισή του. Περιλαμβάνει και τον χρόνο που περνάτε μαζί του, ως φροντιστής. Δημιουργήστε μία συνολικά πιο ευχάριστη καθημερινότητα για τον άνθρωπό σας!

  • Κάθε μέρα προσπαθήστε να βρείτε λίγο χρόνο για συζήτηση, ψυχαγωγία ή απλά ξεκούραση.
  • Βεβαιωθείτε ότι κάθε μέρα θα περιλαμβά­νει ορισμένες δραστηριότητες που θα ικα­νοποιήσουν και τους δύο ανάλογα πάντα και με την κατάσταση του προσώπου που βρίσκεται υπό τη φροντίδα σας.
  • Μπορείτε να παρακολουθήσετε μια ταινία.
  • Να αναγνώσετε ένα βιβλίο.
  • Να επιλύσετε σταυρόλεξα ή ακόμα να παί­ξετε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.
  • Και αν η κατάσταση του ασθε­νούς το επιτρέπει, να κάνετε μια βόλτα.

Τέτοιου είδους δραστηριότητες θα ενεργοποιήσουν το ενδιαφέρον του ασθενή και θα βοηθήσουν εσάς να μην μεταφράζετε την προσφορά σας σε καταναγκασμό και εγκλωβισμό.

Ένα άρρωστο άτομο, που μένει στο σπίτι, τις περισσότερες φορές  αισθάνεται ότι πρέπει να έχει την πλήρη προσοχή σας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να υπηρετείτε και να υλοποιείτε κατά γράμμα κάθε επιθυμία του.

Ενθαρρύνετε τον ίδιο να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα του επιτρέπει η κατάστασή του.

Αν το άτομο που φροντίζετε αυτοεξυπηρε­τείται, οργανώστε τον χώρο του σπιτιού με τέτοιο τρόπο, που να διευκολύνεται η πρό­σβαση στην τουαλέτα.

Στην  αντίθετη περίπτωση που το πρόσωπο αυτό είναι κλινήρες, βεβαιωθείτε ότι έχετε εύκολη πρόσβαση στο κρεβάτι.

Χρησιμοποιήστε μαλακά κλινοσκεπάσμα­τα και προτιμάτε για το ντύσιμο του ατόμου που περιποιείστε ρούχα κατασκευασμένα από φυσικά υλικά – που θα μειώσουν τον κίνδυνο ερεθισμού του δέρματός . Ο ρουχισμός δεν πρέπει να δημιουργεί υπερθέρμανση του σώματος, έτσι ώστε το άτομο να ιδρώνει λιγότερο, αφήνοντας το δέρμα να αναπνέει.

Χρησιμοποιήστε ειδικά καλλυντικά για τη φροντίδα του δέρματος και προϊόντα υγιει­νής με sensitive σχεδιασμό.

Προτιμήστε προϊόντα υγιεινής μιας χρήσης όπως γάντια – υποσέντονα – σαλιάρες. Είναι πρακτικά και μπορείτε απλά μετά τη χρήση να τα πετάτε.

Βεβαιωθείτε ειδικά για τα άτομα που πάσχουν από ακράτεια ούρων ότι αισθάνονται άνετα χρησιμοποιώντας πάνες ενηλίκων και άλλα προϊόντα ακράτειας, απορροφητικά και φιλικά προς το δέρμα, τα οποία εξουδετερώνουν τις δυσάρεστες οσμές.

Oι πάνες ακράτειας και όλα τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας Sani έχουν σχεδιαστεί με βάση το Sensitive Concept, που συνδυάζει maximum απορροφητικότητα, ασφάλεια και προστασία, αλλά και μεγάλη φιλικότητα προς το δέρμα.