Για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τα συμπτώματα ακράτειας ούρων, εξασφαλίζοντας μια άνετη και εύκολη καθημερινότητα, είναι πολύ σημαντική η επιλογή του σωστού προϊόντος.

Το κατάλληλο προϊόν ακράτειας, είναι εκείνο που προσφέρει συνδυασμό maximum απορροφητικότητας, άνεσης και φιλικότητας στο δέρμα. Τα προϊόντα ακράτειας ούρων, είναι ειδικά σχεδιασμένα για να απορροφούν αποτελεσματικά τα ούρα, τα οποία έχουν διαφορετική σύσταση από το αίμα, ώστε να προστατεύουν αποτελεσματικά από διαρροές, αλλά και από ανεπιθύμητες οσμές και ερεθισμούς. Επίσης, μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων ακράτειας σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε έναν συνδυασμό προϊόντων, ώστε να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα για τις ανάγκες σας.

Οι βασικοί τύποι προϊόντων ακράτειας ούρων κατηγοριοποιούνται ανάλογα με το βαθμό ακράτειας που έχει ο χρήστης και έχουν ως εξής:

  • Επιθέματα ελαφράς ακράτειας. Είναι κατάλληλα για κινητικούς χρήστες με ελαφριάς έως μέτριας μορφής ακράτεια. Τα επιθέματα, χρησιμοποιούνται όπως οι κοινές σερβιέτες.
  • Πάνες-βρακάκι (Pants). Είναι κατάλληλα για κινητικούς χρήστες με μεσαία προς βαριά μορφής ακράτεια. Οι πάνες-βρακάκι είναι ελαστικά εσώρουχα μιας χρήσης και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με την ίδια άνεση από άντρες και γυναίκες.
  • Ανοιχτές πάνες ακράτειας. Είναι κατάλληλες για βαριάς μορφής ακράτεια, όπου οι χρήστες είναι πολλές φορές μη κινητικοί. Οι ανοιχτές πάνες διαθέτουν ειδικά αυτοκόλλητα στο πλάι που ανοίγουν και κλείνουν, για εύκολη εφαρμογή στο σώμα του χρήστη, έλεγχο αλλά και αφαίρεση.

Σε ολοκληρωμένες σειρές προϊόντων ακράτειας, όπως είναι η σειρά προϊόντων Sani Sensitive, θα βρείτε και συμπληρωματικά προϊόντα, τα οποία μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά σας ακόμα πιο εύκολη.

  • Υποσέντονα. Είναι μια μοναδικά πρακτική λύση για να προστατεύσετε αποτελεσματικά από τυχόν διαρροές, όχι μόνο το κρεβάτι του χρήστη, αλλά και σημεία καθημερινής χρήσης, όπως η αναπηρική καρέκλα, ο καναπές ή η πολυθρόνα του.
  • Μαντήλια καθαρισμού. Με ειδικό σχεδιασμό για χρήστες προϊόντων ακράτειας, προσφέρουν  καθημερινό καθαρισμό, ενώ ταυτόχρονα περιποιούνται την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα. Μη ξεχνάτε ότι η χρήση του νερού και του σαπουνιού σε κάθε αλλαγή μπορεί να αφυδατώσουν το δέρμα του χρήστη. Γι’ αυτό, αναζητήστε μαντήλια καθαρισμού ειδικής σύνθεσης με εκχυλίσματα όπως γλυκερίνη, πανθενόλη, aloe vera και χαμομήλι, παράγοντες που καταπραΰνουν και ενυδατώνουν την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα.
  • Ενισχυτικό επίθεμα ακράτειας. ‘Ένας πρακτικός τρόπος να αυξήσετε έως και 80% την απορροφητικότητα της ανοιχτής πάνας, ενώ παράλληλα σας προσφέρει μια οικονομική λύση, αφού μειώνει την ανάγκη για αλλαγή ολόκληρης της πάνας μέσα στη μέρα.

 

Για να επιλέξετε το κατάλληλο προϊόν ακράτειας ούρων για εσάς, πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη σας 3 πολύ σημαντικά κριτήρια:

  1. Την αποτελεσματικότητα του προϊόντος. Η απορροφητικότητα που θα πρέπει να προσφέρει τόσο το κάλυμμα, όσο και ο πυρήνας, θα πρέπει να είναι άμεση, χαρίζοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το κάλυμμα του προϊόντος, θα πρέπει να έχει ειδική υπεραπορροφητική τεχνολογία, ώστε να μειώνει το χρόνο που τα ούρα παραμένουν σε επαφή με το δέρμα του χρήστη, αφήνοντάς την στεγνή και προσφέροντας υγιεινή προστασία χωρίς ερεθισμούς. Σε συνέχεια, η απορροφητικότητα του πυρήνα, θα πρέπει να συγκρατεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα ούρων στο εσωτερικό και ταυτόχρονα να φυλακίζει τις οσμές με τεχνολογία Odour Control. Έτσι, θα παρέχει στο χρήστη την καλύτερη δυνατή άνεση, ασφάλεια, αλλά και διακριτικότητα. Αναζητήστε προϊόντα ακράτειας με πιστοποιημένη τεχνολογία περιορισμού των οσμών από γνωστά εργαστήρια του εξωτερικού, όπως την πιστοποίηση που έχουν λάβει τα προϊόντα Sani Sensitive από το εξειδικευμένο εργαστήριο Olfasense της Γερμανίας.
  1. Την άνεση που προσφέρει η εφαρμογή του προϊόντος. Με την επιλογή του σωστού μεγέθους στο προϊόν, αυτό θα πρέπει να εφαρμόζει σωστά στο σώμα του χρήστη, ώστε να του προσφέρει άνεση και ελευθερία κινήσεων (ειδικά σε κινητικούς χρήστες), αλλά και προστασία από τις διαρροές. Τα υλικά θα πρέπει να επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει και να μην επιτρέπουν το αίσθημα της εφίδρωσης να δυσκολεύει περισσότερο την πολύωρη χρήση του προϊόντος ακράτειας.
  2. Τη φιλικότητα που προσφέρει στο δέρμα (Sensitive σχεδιασμός). Τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένο το προϊόν είναι σημαντικό να προσφέρουν στο δέρμα, όχι μόνο την καλύτερη δυνατή προστασία αλλά και sensitive φροντίδα. Ένα extra soft κάλυμμα, βαμβακερής απαλότητας και συστατικά, όπως η αλόη, που καταπραΰνει, και η βιταμίνη Ε, που ενυδατώνει το δέρμα, είναι στοιχεία που βοηθούν την επιδερμίδα του χρήστη στην καθημερινή και πολύωρη χρήση.

Ανακαλύψτε το κατάλληλο προϊόν ακράτειας για εσάς εδώ!