Η 100% ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ, σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές μονάδες προϊόντων προσωπικής υγιεινής στην Ευρώπη. Ξεκινώντας από το μηδέν, πριν από 40 και πλέον χρόνια και με καθαρά οργανική ανάπτυξη, κατόρθωσε στη διάρκεια των ετών να αποκτήσει ηγετική θέση στον τομέα προϊόντων προσωπικής υγιεινής (σερβιέτες, σερβιετάκια, βρεφικές πάνες, υγρά μαντήλια, προϊόντα ακράτειας και προϊόντα βάμβακος) στην ελληνική αγορά.

Παράγοντας αγαπημένες μάρκες εμπιστοσύνης όπως: EveryDay, Pom Pon, BabyCare, Babylino, Tipers, Wet Hankies, ΜΕΓΑ, Sani κ.ά. έχτισε τη δική της 100% ελληνική πρόταση στην προσωπική υγιεινή: μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων, σχεδιασμένη για να απαντά στις ανάγκες προσωπικής φροντίδας καταναλωτών κάθε ηλικίας, με πρωταρχική μέριμνα την μέγιστη φιλικότητα προς το δέρμα.

Με όχημά της την ελληνική καινοτομία και την τεχνολογία αιχμής, σημειώνει στη διάρκεια των χρόνων μια εξαιρετική πορεία. Συγκεκριμένα, από το 2010 έως το 2019, η ΜΕΓΑ αύξησε τον τζίρο της κατά 187%, επέκτεινε τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στην Αττική ξεπερνώντας συνολικά τα 62.000 τ.μ., εννιαπλασίασε τις εξαγωγές της και ενίσχυσε παράλληλα τις θέσεις εργασίας κατά 127%.

Σήμερα, κατατάσσεται στους 10 μεγαλύτερους προμηθευτές του εγχώριου λιανεμπορίου* αξιοποιώντας σύγχρονες παραγωγικές μεθόδους, ενώ είναι η μοναδική εταιρεία – παραγωγός ενός ολοκληρωμένου portfolio επώνυμων προϊόντων προσωπικής υγιεινής που διατηρεί την παραγωγή της στην Ελλάδα, στηρίζοντας έμπρακτα τον τόπο μας με σημαντική αύξηση ανθρώπινου δυναμικού, αδιάλειπτο πλάνο επενδύσεων και ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα.

Βασικοί πυλώνες της είναι η άριστη ποιότητα και η καινοτομία, με ελληνική υπογραφή. Επενδύοντας διαρκώς στην εξασφάλιση υπερσύγχρονων γραμμών παραγωγής, ενισχύει τη δυναμικότητα και την αποδοτικότητα της βιομηχανικής της δραστηριότητας. Επικεντρώνεται στρατηγικά στην έρευνα και ανάπτυξη μέσω ενός άρτια εξοπλισμένου τμήματος R&D.

Δεσμεύεται έναντι των εργαζομένων της, των καταναλωτών, της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και όλων των stakeholders, να λειτουργεί και να αναπτύσσεται υπεύθυνα, ανταποδίδοντας και δημιουργώντας αξία για την κοινωνία και την οικονομία της χώρας.

Η δέσμευση αυτή αποτυπώνεται στις εσωτερικές διαδικασίες και τις πολιτικές, καθώς και στις δράσεις που αναπτύσσει υλοποιώντας κοινωνικά προγράμματα με συστηματικότητα και διαχρονικότητα. Με άξονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, συνεχίζει την υπεύθυνη δράση της με σεβασμό στο περιβάλλον.

 

Διακρίσεις – Βραβεύσεις

 

  • Η ΜΕΓΑ «True Leader» της Ελληνικής Οικονομίας για ένατη συνεχή χρονιά

Συγκεκριμένα, ο θεσμός «True Leaders» της Icap Group αποκτά σήμερα ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού επιβραβεύει και αναδεικνύει τις επιχειρήσεις που κόντρα στην οικονομική κρίση εκπροσωπούν την ανάπτυξη. Μέσα από ένα σύνολο 15.000 χιλιάδων επιχειρήσεων που εξετάστηκαν, η ΜΕΓΑ βρίσκεται στις 70 εταιρείες που βάσει δημοσιευμένων αποτελεσμάτων πέτυχαν να διακριθούν, ικανοποιώντας ταυτόχρονα και αντικειμενικά τα εξής μετρήσιμα κριτήρια:

Συμπεριλαμβάνονται στις 500 πιο κερδοφόρες Εταιρείες ή στους 200 πιο κερδοφόρους Ομίλους για το 2018

Συγκαταλέγονται στις 500 Εταιρείες ή 150 Ομίλους με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού και έχουν αυξήσει το προσωπικό τους από το 2017 στο 2018

Βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις του Κλάδου τους με βάση τον Κύκλο Εργασιών

Έχουν υψηλό ICAP Credit Score (Διαβάθμιση Πιστοληπτικής Ικανότητας).

  • Επιχειρηματικό βραβείο ΚΟΥΡΟΣ 2019

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, απονεμήθηκε στη ΜΕΓΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε. το σημαντικό Βραβείο Κούρος 2019, για τη σημαντική εξαγωγική της δραστηριότητα.

Η Λέσχη Επιχειρηματικότητας τιμά ετησίως και για 25η χρονιά την επιχειρηματικότητα της καινοτομίας, της εξωστρέφειας, της διαχρονικότητας και της υπευθυνότητας, απονέμοντας τα ιστορικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας ΚΟΥΡΟΣ σε επιχειρηματίες που οδηγούν τους οργανισμούς τους σε εξαιρετική επίδοση βάσει οικονομικών μεγεθών και αναπτυξιακών προοπτικών.

  • Δύο σημαντικά βραβεία στα Manufacturing Excellence Awards

Η ΜΕΓΑ έλαβε το silver βραβείο στην κατηγορία ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ για το προϊόν Babylino Sensitive και το gold βραβείο στην κατηγορία ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας με τίτλο « Πράξεις Φροντίδας».

  • Η ΜΕΓΑ ξανά Πρωταγωνιστής Κλάδου Ατομικής Υγιεινής 

Μια ακόμη σημαντική διάκριση κατέκτησε η ΜΕΓΑ στο πλαίσιο των φετινών βραβείων «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2019, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία χρονιά την ανοδική της πορεία και την συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία.

  • Τριπλή βράβευση για τη ΜΕΓΑ στα σελφ σέρβις Excellence Awards 2018

Τρία βραβεία απέσπασε η 100% ελληνική εταιρία ΜΕΓΑ στην τελετή απονομής των “σελφ σέρβις Excellence Awards 2018”:

Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Σημαντική Επένδυση» για το συνεχές επενδυτικό της πλάνο στις υπερσύγχρονες εργοστασιακές της εγκαταστάσεις στην Αθήνα.

Χρυσό Bραβείο στην κατηγορία «Βέλτιστες Συνεργασιακές Πρακτικές Λιανεμπορίου / Προμηθευτών» σε συνεργασία με τη Lidl Hellas. Το πρόγραμμα αφορούσε την προσφορά πάνω από 340.000 βρεφικών πανών καλύπτοντας εξ’ ολοκλήρου τις ανάγκες όλων των μελών της Ένωσης Μαζί για το Παιδί και για πάνω από ένα χρόνο.

Silver Βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR) – Άνθρωπος» για το πρόγραμμα πρόληψης υγείας της Τρίτης Ηλικίας με τίτλο «Πανελλαδική εκστρατεία για το Alzheimer», το οποίο υλοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με την Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Alzheimer.

 

*Πηγή: Nielsen. ScanTrack Service Top Suppliers Review YTD ending 3rd November 2019, TOTAL GREECE & ISLANDS & DISCOUNTERS