Η παρουσία ενός φροντιστή στο σπίτι και όχι ενός οικογενειακού προσώπου, μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να απογοητεύσει, να αγχώσει αλλά και να στενοχωρήσει έναν ηλικιωμένο άνθρωπο. Ίσως, είναι και η στιγμή που ο άνθρωπός σας θα συνειδητοποιήσει ότι χρειάζεται βοήθεια και κατά συνέπεια νιώσει πολύ ευάλωτος, αλλά και ντροπή. Δεν είναι ακόμα λίγες οι φορές, που μπορεί να αισθανθούν πως έχουν γίνει βάρος ή ότι οι δικοί τους άνθρωποι σταμάτησαν να τους αγαπούν και φέρνουν έναν ξένο άνθρωπο στο σπίτι για τη φροντίδα τους.

Κάτι που πραγματικά θα μπορούσε να σας βοηθήσει, είναι να δώσετε στον άνθρωπό σας να καταλάβει ότι εσείς είστε που χρειάζεστε έναν άνθρωπο να σας βοηθάει μέσα στο σπίτι με τις δουλειές και σε δεύτερη φάση και εκείνον όποτε χρειαστεί. Με αυτό τον τρόπο θα του δώσετε και το χρονικό περιθώριο να συνηθίσει την παρουσία του νέου ανθρώπου μέσα στο σπίτι.

Δείξτε του τη φροντίδα και την αγάπη σας. Να ακούτε προσεχτικά τους φόβους και τις ανησυχίες του προσπαθώντας να μην τον κατακρίνετε. Δεν είναι πάντα εύκολο.. αλλά προσπαθήστε να μπείτε στην θέση τους.