Είναι φυσιολογικό να θεωρείτε δυσάρεστη οποιαδήποτε συζήτηση για την ακράτεια ούρων, όχι μόνο με τον γιατρό σας, αλλά ακόμα και με πολύ οικεία σας πρόσωπα. Θα πρέπει όμως να θυμάστε ότι η λύση σε όλα τα προβλήματα, ξεκινάει με την αντιμετώπισή τους! Όπως και σε όλα τα υπόλοιπα ιατρικά θέματα, ο γιατρός είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της ακράτειας, καθώς κάθε περίπτωση με βάση το προσωπικό ιατρικό ιστορικό είναι μοναδική.

Τι είναι όμως αυτό που πραγματικά σας δημιουργεί ντροπή;

Ο γιατρός είναι επιστήμονας εξειδικευμένος στην ειδικότητά του και αντιμετωπίζει κάθε πάσχοντα με τον ίδιο τρόπο. Δεν βλέπει τον ασθενή ανάλογα με το φύλο, αλλά σαν μια ακόμα περίπτωση που χρειάζεται θεραπεία και παρακολούθηση.

Θα πρέπει επίσης να θυμάστε ότι ο γιατρός σας έχει αντιμετωπίσει πολλούς ασθενής πριν από εσάς με ίδια ή και ακόμα πιο σοβαρά συμπτώματα από ασθενής όλων των ηλικιών, καθώς η ακράτεια δεν αφορά μόνο συγκεκριμένες ηλικίες.

Όσο πιο γρήγορα απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό τόσο πιο γρήγορα θα βρεθεί και η λύση, μην αναλώνεστε σε τέτοιου είδους ανησυχίες. Φροντίστε λοιπόν να επιλέξετε τον σωστό για εσάς γιατρό με βάση την εμπειρία του και τις ικανότητές του και όχι με βάση το φύλο του.