Η ακράτεια ούρων, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής σας, ειδικά τον πρώτο καιρό της εμφάνισής της. Συχνά, μπορεί τα αισθήματα ντροπής αλλά και απομόνωσης, να οδηγήσουν ακόμα και σε σοβαρή ψυχική διαταραχή, όπως η κατάθλιψη.

Μην αφήσετε την ακράτεια να περιορίσει την καθημερινότητά σας. Μιλήστε για τα συμπτώματά σας, δεν είναι ταμπού! Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων όλων των ηλικιών, αντιμετωπίζει καθημερινά τα ίδια συμπτώματα.

Όσο πιο γρήγορα απευθυνθείτε σε γιατρό για την αντιμετώπισή τους τόσο πιο εύκολη θα γίνει η καθημερινότητά σας. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να απευθυνθείτε και σε κάποιον ψυχολόγο για να σας βοηθήσει, αν πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε μόνοι σας ή με τη βοήθεια του άμεσου οικογενειακού σας περιβάλλοντος.

Ακόμα και αν χρειάζεστε χρόνο για να αποδεχτείτε την αλλαγή που έχει επέλθει στη ζωή σας, δεν σημαίνει ότι η παραμονή σας στο σπίτι, πρέπει να είναι δυσάρεστη και μονότονη. Ασχοληθείτε με πράγματα που σας ενδιαφέρουν και θα γεμίσουν ευχάριστα και δημιουργικά την ώρα σας. Ασχοληθείτε με την κηπουρική, διαβάστε ένα ωραίο βιβλίο και ακούστε την αγαπημένη σας μουσική, ασχοληθείτε με τα κατοικίδιά σας και σίγουρα ποτέ δεν είναι αργά για να… μάθετε ζωγραφική!

Μην ξεχνάτε ότι σε πολλές περιπτώσεις ένα πρόβλημα παίρνει τις διαστάσεις τις οποίες εμείς οι ίδιοι του δίνουμε, και όχι αυτές που πραγματικά θα έπρεπε να έχει