Γίνατε μαμά! Συγχαρητήρια!

Η προσοχή όλων είναι στραμμένη σε εσάς και η δική σας… στο μωρό σας. Το εικοσιτετράωρό σας αλλάζει για λίγο. Το σώμα σας έχει αλλάξει προ πολλού. Όσο κι αν σας απασχολεί, μην πάψετε να προσέχετε όχι μόνο το μωρό σας αλλά και τον εαυτό σας.

Μετά την εγκυμοσύνη ενδέχεται να παρατηρήσετε συμπτώματα στο σώμα σας, που χρειάζονται προσοχή. Ορισμένα από αυτά σχετίζονται με την ακράτεια. Για παράδειγμα:

  • Συχνή επιθυμία για ενούρηση (συχνοουρία).
  • Επιτακτική ανάγκη για ενούρηση.
  • Ακούσια απώλεια ούρων (ακράτεια).
  • Δυσκολία συγκράτησης των ούρων, ιδίως όταν βήχετε, γελάτε, σηκώνετε βάρος ή γενικά κάνετε κινήσεις που πιέζουν την κοιλιακή χώρα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ακράτεια ούρων που εμφανίζεται μετά τον τοκετό μπορεί να αντιμετωπιστεί ήπια και οριστικά. Μόνη προϋπόθεση είναι να διαγνωσθεί εγκαίρως.  Δεν θα πρέπει λοιπόν να καθυστερήσετε να μιλήσετε με τον γιατρό σας εφόσον παρατηρήσετε σμπτώματα ακράτειας. Είναι σημαντικό να κλέψετε το χρόνο που ίσως χρειαστεί για εξετάσεις, ώστε να προσδιοριστεί με ακρίβεια το αίτιο του προβλήματος και η έκτασή του. Γι’ αυτό μη διστάζετε. Εξάλλου, δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για το μωρό σας από τη δική σας καλή υγεία και ευεξία!

Ελαφρά ακράτεια μετά τον τοκετό

Σύμφωνα με μελέτες, το ένα τρίτο των γυναικών που γεννούν με φυσιολογικό τοκετό μπορεί να αναπτύξουν σε κάποιο βαθμό ακράτεια ούρων έως και 3-6 μήνες μετά τον τοκετό.

Μερικές φορές τα νεύρα που τροφοδοτούν  τους μύες μπορεί να τραυματιστούν.  Σιγά-σιγά με  την πάροδο του χρόνου, η μυϊκή ατροφία ενδέχεται να κάνει την εμφάνισή της. Γι ‘αυτό κάποιες φορές υπάρχει κάποια καθυστέρηση στην έναρξη της απώλειας ούρων μετά από τον τοκετό.

 Για την περίοδο της λοχείας, είτε αντιμετωπίζετε συμπτώματα ακράτειας ούρων είτε όχι, αναζητήστε τα επιθέματα για ειδικές χρήσεις. Πρόκειται για επιθέματα (σερβιέτες λοχείας) ειδικά σχεδιασμένα με ενισχυμένη απορροφητικότητα, ωστε να απορροφούν αποτελεσματικά μεγάλες ποσότητες υγρασίας (ούρα, λόχεια, αίμα σε μετεγχειρητικές καταστάσεις κλπ) και δυσάρεστες οσμές.  Θα σας προφέρουν την υγιεινή προστασία που έχετε ανάγκη αυτή την περίοδο!

Οι σερβιέτες λοχείας και ακράτειας ούρων Sani Lady έχουν σχεδιαστεί με βάση το Sensitive Concept, που συνδυάζει maximum απορροφητικότητα, ασφάλεια και προστασία καθώς και φιλικότητα στο δέρμα! 

Με την ευγενική συμβολή του Χειρουργού Ουρολόγου – Ανδρολόγου Ασβέστη Χαράλαμπου Π.